4 tips til at vælge den helt rigtige sofa

Mange mener, at køkkenet er hjemmets hjerte, for nogen kan hjemmets hjerte dog være stuen. Stuen er her, man lander efter en lang dag eller tilbringer tid med familie eller venner, når det endelig er blevet weekend. Stuen skal kunne opfylde de krav, du måtte have til stuen. Derfor finder du her tips til at vælge den helt rigtige sofa, så alle de behov for, hvad stuen skal indeholde, bliver opfyldt.

  1. Sofaens placering

Det første skridt mod den helt rigtige sofa er, at finde ud af, hvor stor sofaen må være og hvor den skal stå. Når man skal finde ud af, hvor sofaen skal stå, kan man tage udgangspunkt i, hvor i rummet der er bedst plads. Derudover bør man også overveje, hvor sofaen kan stå i forhold til de andre møbler, man skal kunne komme til i stuen. Dertil bør man også tage højde for lysindfaldet, da dette kan skabe en irritation, hvis man ligger i sofaen og bliver blændet. Sollyset kan samtidig få betrækket til at falme i farven, så sofaen ikke fremstår så flot i betrækket.

  1. Sofaens form

Sofaens udformning afgør, om sofaen er god at slænge sig i, om den er bedst at sidde oprejst i eller begge dele. Dette bør man have med i sine overvejelser, da sofaens form har en afgørende betydning for, hvilken sofa du i sidste ende vælger. Der er for eksempel både forskel på sofaryggen og sofasædet. Disse kan have forskellige mål alt efter, hvilket formål sofaen skal have. Dertil bør man også have sine overvejelser omkring komforten. Komforten kan man nogle gange glemme, når man inde i hovedet har tænkt, hvilken sofa der kan pynte godt hjemme i stuen. Men bare fordi en sofa ser godt ud, er det ikke ensbetydende med, at den er behagelig at sidde eller ligge i.

  1. Sofaens materiale

For mange bliver materialevalget ofte udvalgt på baggrund af, hvad der er mest praktisk – særligt i henhold til børnefamilier. Man behøver dog ikke nødvendigvis, at vælge det materiale, man selv mener, vil være let at vedligeholde, for der findes flere udgaver af stof og læder, som matcher ens behov. Først og fremmest bør man tage stilling til, om man helst ønsker stof eller læder. Derefter bør man tænke over, hvordan sofaen skal bruges i dagligdagen. Derefter kan man tage stilling til, hvilket materiale der passer bedst i forhold til holdbarhed og vedligeholdelse. I forhold til vedligeholdelse, kan man for eksempel udskifte sofabenene, så sofaen både får et anderledes look og så sofaen ikke bliver for slidt. Sofaben kan du for eksempel købe hos Beslagskassen.

  1. Sofaens farve

Når det kommer til, hvilken farve sofaen skal være, kan man enten gå efter at vælge klassisk eller gå efter at træffe et lidt mere modigt farvevalg. Den klassiske sofa er kendetegnet ved, at den kan stå i alle former for hjem, da den har et tidløst design og en tidløs farve. Ofte er der snak om en helt almindelig grå farve. Den modige sofa skiller sig mere ud i sin statur og har som regel nogle vilde farver. Når du skal vælge sofaens farve, bør du vælge det, du ved, du bliver gladest for på lang sigt.

Rul til toppen