7 indkøb, som sænker dit elforbrug

Vil du spare på elregning og energi her og nu, hvor elprisen øger år efter år? Her lister vi nogle gode produkter, som kan hjælpe dig med at reducere dit elforbrug i hjemmet.

Spar energi

1. Tørrestativer

At lade vasketøjet lufttørre på tørrestativ sparer en masse energi i forhold til, hvis du tørrer det i en tørretumbler eller i et tørreskab. En ældre model af tørretumbler kan forbruge omkring tre gange så meget energi som en vaskemaskine, og tørreskabet endnu mere.

2. Brusetimer

Hvis du bader i fem minutter i stedet for et kvarter, kan du spare masser af el per person om året. En brusetimer hjælper dig med at holde styr på, hvor længe du bruser. Der er lige for tiden flere forskellige modeller at vælge blandt.

3. Lavtskyllende brushoved

Med lavtskyllende brushoveder kan vandforbrug og varmeudgifter til vand halveres. I dem blandes vandet med luft for stadig at give et godt tryk i strålen.

4. LED-lys

Har du stadig gamle gløde- pærer derhjemme, er det en god idé at udskifte dem med energirigtige LED-lamper.

5. Elkedel

Varm dit vand op i en elkedel, de går hurtigere og kræver mindre energi end at opvarme det på komfuret. Brug den ikke kun til kaffe og te, men også når du koger vand til for eksempel kartofler og æg. Når vandet er varmt, hældes vandet i gryden.

6. Tætningslister

Føler du, at der kommer koldt luft fra vinduer og døre, er det godt at få nye tætningslister. Det koster ikke meget og giver normalt omkring 5 % lavere varmeomkostninger.

7. Montering af DUKA One

En DUKA-ventilator kører skiftevis i indblæsnings- og udsugnings funktion. Varmen fra boligen overføres under udsugningsfunktionen til den keramiske veksler. Når ventilatorer vender og begynder at blæse luft ind i boligen, genbruges varmen ved at udeluften forvarmes mens den passerer veksleren. Løsningerne kan styres efter mange forskellige behov, enkeltvis eller i serie. Derfor en DUKA One en god investering.  Du kan effektivt få monteret en DUKA One til en lav pris hos Autoriseret Elektriker København.

Rul til toppen