Der findes mange forskellige skærebrætter

Du tænker sikkert lige nu: ”Et skærebræt er et skærebræt, og sådan et er der kun en variant af f.eks. til at skære mit brød” – men for mange danskere er det vigtigt at have netop det helt rigtige skærebræt. Og faktisk findes der flere forskellige varianter af skærebrætter til hver sin anledning. Og mange bruger disse klassiske træbrætter til at gøre en ellers kedelig middag til noget mere spændende for det blotte øje. Her vil vi komme ind over tre træbrætter, som for flere danskere har en stor betydning i dagligdagen, eller når man har gæster på besøg: Pizzabrættet/serveringsbrættet, smørbrættet og brødskærebrættet.

Pizzabræt/serveringsbræt

Et pizzabræt lyder nok for rigtig mange som overdrevent. Men med et pizzabræt/serveringsbræt tillægger du lige den sidste elegance til din pizza. Samtidig med at et pizzabræt gør selve serveringen meget mere elegant og flottere – f.eks. hvis veninderne kommer forbi, og I skal have pizza, så kan en pizza hentet fra det lokale pizzeria meget hurtigt komme til at ligne noget dyrere og selvlavet. Men ud over pizzabrættet/serveringsbrættets rustikke og klassiske træstil, som dermed gør serveringen meget pænere, så er dette bræt også helt perfekt til tapas, et ostebord, appetitvækkere, m.m.

Smørbræt

Hvis et pizzabræt/serveringsbræt ikke kan friste eller lyder lidt overdrevent, så er der også det klassiske alternativ med et smørbræt. Et perfekt alternativ til et meget mindre tapasbord, små appetitvækkere eller bare til at have smøren til at stå fremme på en mere flot og anrettet måde – igen perfekt til en pænere servering end blot det sædvanlige Lurpak-designet.

Brødskærebrættet

Rosinen i pølseenden. Klassikeren som vi alle kender den. Brødskærebrættet. Den er ikke helt uvant for mange, og det er nok alle en, vi har beskæftiget os bekendtskab med. Og med et klassisk skærebræt i træ, kan skærebrættet være mere end blot et bræt, hvorpå man kan skære sit brød. Det kan også være et flot serveringsbræt til større anretninger og dermed gør serveringen for gæsterne mere elegant og pæn. Men sådan et brødskærebræt kan også anrettes med andet end bare brød. Mange vil nok også bruge det til ost, pølser, eller lignende.

Smukke træredskaber til dit køkken

Vi synes, at alle ovenstående træbrætter er nogle ”must have” til køkkenet og til serveringen. Og hvis man da også gerne vil gøre sin anretning pæn og rustik, så er disse brætter fantastiske alternativer til fadene, gryderne og tallerkenerne. Disse træbrætter giver lige det sidste ”pif” til serveringen, eller gør kedelig og billig mad til en bedre smagsoplevelse for det blotte øje.

Dermed er et træbræt ikke bare et træbræt – men for visse danskere er det vigtigt at have det helt nøjagtige træbræt, til den helt nøjagtige selskab/anretning dagligdagen eller weekenderne.

Rul til toppen