Derfor kan rionet være den manglende brik i din haves udtryk

For mange husejere er haven en af de allervigtigste steder i hjemmet. Det kan der være flere årsager til, hvorfor haven fylder meget hos nogen. Mange bruger haven som et slags ”flugtsted” fra dagligdagens stress, hvor de kan nye et hav af forskellige aktiviteter.

For eksempel, er der mange der kaster sig ud i fysiske aktiviteter ud i haven, hvilket kan omfatte alt fra diverse haveprojekter til afslapning, hygge og leg.

Hvilke aktiviteter der foregår i haverne, afhænger som udgangspunkt af den enkelte person. Nogle foretrækker afslapning og en minimalistisk have, hvorimod andre foretrækker en grøn og frodig have der sprudler af liv. Dog kan det alligevel for noget virke som om, at deres haver mangler noget.

 

Det behøver ikke at være sort og hvidt

Selvom at det kan lyde en anelse abstrakt, kan en have betyde mange ting, hvilke afhænger helt og særdeles af dig. Det kan for eksempel være, at du ønsker fred og ro, privatliv eller noget helt tredje.

Dog behøver det ene ikke erstatte det andet, eksempelvis, kan du sagtens nyde dit privatliv under grønne og frodige omgivelser, eller samtidigt med, at du foretager dig nogle hobbyprojekter ude i haven.

I mange tilfælde afhænger det af, hvilke haveprojekter der er tale om i forhold til grønne omgivelser. Som ved mange andre ting, er nogle ting som tager længere tid andre. Eksempelvis tager det længere tid at vedligeholde mange planter og træer, end hvis der vare tale om færre og lignende.

Føler du, at din have godt kunne bruge et grønt pust, men at du ikke orker, at skulle bruge alt for meget tid på rengøring og vedligeholdelse, samt heller ej ønsker falske plastik planter, er der håb for dig forrude.

Brikken kan der samle spillet

En meget oplagt løsning på dette dilemma for dig, kan være at anskaffe rionet til haven. Rionet er et jernet/armerings særligt kendte fra bygge- og konstruktions industrien. Selvom det ikke lyder, som den mest appellerende løsning, har rionet oplevet en stigende popularitet hos mange husejere landet over.

Espaliervægge og hegn

En af årsagerne til dette skyldes, at rionet kan bruges til væld af formål – både indenfor og udendørs. Mange vælger at bruge rionet enten som en hegnløsning eller til at lave espaliervægge, hvilket er en slags ”levende væg/hegn”. Hvorfor der er tale om levende er fordi, at du kan plante slyngplanter, frugttræer og klatreplanter på rionettet, hvor de med tiden vil gro op ad jernnettet og dække det til.

Herudover kan du også bruge rionet til:

  • Hyggelige afkroge
  • Paneler til opsætning af hylder, krukker og lign.
  • Læpladser
  • Skillevæg
  • Påhæng
  • Vinranker
  • Og lignende

En anden fordel med rionet er, at du kan farve det, hvis du ikke bryder dig om farven.

 

 

Rul til toppen