Er du en af de mange, der ikke glæder dig til at holde dit barns børnefødselsdag for klassen?

Så bør du læse med her, for det er faktisk ikke så slemt igen. Faktisk kan du gøre det til en sjov oplevelse for både dig og dit barn – og gæsterne selvfølgelig. Her i artiklen vil du få inspiration til, hvordan du underholder hele banden, og hvordan du sammensætter en menu, hvor alle børn får noget at spise. 

 

Skab rammerne for fødselsdagen sammen med fødselaren 

 Der er vigtigt at du tager dit barn med på råd, så du kan forventningsafstemme med dit barn. Hvilke forventninger har barnet, og kan du imødekomme disse forventninger. Lav sammen en plan for, hvordan I sammen kan gøre det til lige den fødselsdagsfest barnet forventer og ønsker. Hvis der er noget, du ikke kan imødekomme, så kom med forslag til hvad I ellers kan gøre. På denne måde skaber du et positivt forrum, hvor dit barn bliver hørt og samtidigt lærer at man ikke altid får det præcis som man ønsker og gerne vil have. Men sammen har I lavet en plan for, hvad der skal ske til fødselsdagsfesten, herved ved barnet også hvad dagen kommer til at bringe. 

 

Få ressourcer fra andre voksne til festen 

Det kan være svært at stå med hele festen alene. Derfor er det en rigtig god idé, at få hjælp fra andre voksne. På denne måde kan I sammen sørge for at fødselsdagen forløber efter planen. Fri leg kan ofte blive kaotisk, derfor er det godt I er flere til at sørge for at børnene laver de planlagte ting. Gør det sjovt at deltage i de planlagte aktiviteter. Uanset om det er ballonleg eller fangeleg, er det godt at en voksen styrer slagets gang, sådan at alle børn deltager på en positiv måde. 

 

Gør spisningen til en del af legen 

Lav fødselsdags penge, som alle får udleveret, så de kan købe mad i fødselsdagsrestauranten. Du kan lave en buffet med forskellig slags mad de kan vælge. Her kan du med fordel lade børnene være en del af restauranten. Eller du kan lave et hjemme pizzeria, hvor de kan bestille pizza, men det fyld de ønsker. Her kan du med fordel lave bunden mindre, så de kan bestille flere, og de kan nemt laves i forvejen. Har du ikke allerede en pizzaovn derhjemme, kan denne nemt anskaffes, find din nye pizzaovn her. Det vil uden tvivl blive fødselsdagen alle snakker om.

Rul til toppen