Få arkitekten til at se mulighederne – det er billigere end man tror

Har du planer om at skulle bygge dig et nyt hus? Det kan godt betale sig at tage en arkitekt med på råd allerede tidligt i processen, fordi det både kan være uoverskueligt og overvældende at holde styr på et stort byggeprojekt, og på den måde have det største ansvar.

Arkitekten kan bruge til lidt af hvert, det er ikke kun designopgaver der kan løses, men tænk over om du personligt har styr på faser som planlægning, tegnearbejdet, der skal indhentes byggetilladelser, hvis der skal laves tilstandsrapport at foretage energioptimeringer, byggestyring, eller om det er noget du kan bruge en arkitekt til?

Det handler til syvende og sidst om tryghed for dig der skal have lavet et nyt hus, hvor en arkitekt kan være med hele vejen rundt, og hvis det er det nye hus du går efter, så er der mange ting der skal være på plads, mange tilladelser og et stort behov for byggestyring, helt til slut.

Og det behøver ikke kun være for dig der skal have lavet et enfamiliehus, men kan også bruges hvis du repræsenterer en virksomhed eller en institution, med andre ord, så er ingen opgave for stor eller for lille.

Brug også arkitekten ved om- eller tilbygning og ved energioptimering

Hvis du gerne vil lave dit eksisterende hus om, så er en arkitekt også et glimrende valg, af den årsag at det handler om at du skal kunne omsætte idéer og tanker til den virkelige verden, også selv om dine idéer fra starten kan virke diffuse.

Om- og tilbygning skal passe optimalt ind i det eksisterende byggeri, sådan at det færdige produkt ikke kommer til at se underligt ud, og du kan glædes over den beslutning du tog om at lave den ombygning.

Er du derhenne hvor du gerne vil have lavet energioptimering af din bolig, måske fordi den er af lidt ældre dato, det kan være du synes det trækker derhjemme, men der kan arkitekten også komme ud for at termofotografere dit hus, og på den måde afdække hvor der er kuldebroer eller utætheder, så det kan blive lavet og du kan få varmen igen.

Naturligvis kommer løsningen til at bestå i en form for efterisolering, de steder hvor huset trænger til det, hvilket under normale omstændigheder ikke er så dyrt at gennemføre, i hvert fald vil det forbedre indeklimaet markant.

Prøv at ringe til arkitekten med de ting du gerne vil have lavet, det kan være du bliver overrasket.

Rul til toppen