Gode råd, når du skal have en kat i boligen

Katte er et stort ansvar. Før du får en kat, skal du derfor tænke din bolig grundigt igennem, og overveje, hvordan du eksempelvis indgår kradsmærker og ekstra rengøring. Vil du vide mere om, hvad du skal overveje, når du skal have en kat i boligen? Læs med herunder, hvor du får gode råd til, når du skal have en kat i boligen.

Anskaf et kradsetræ

Hvis du ønsker at undgå, at din kat kradser møbler og vægge i stykker, skal du uden tvivl anskaffe et kradsetræ. Et kradsetræ kan klare kattens skarpe kløer, og der går lang tid, før du skal udskifte det. Der findes et stort udvalg af kradsetræer på markedet, og du skal derfor blandt andet overveje størrelse og kvalitet af kradsetræet, før du tager et endeligt valg. Klik her og se et stort udvalg af kradsetræer til katte.

Fravælg dyre møbler

Som førnævnt har katte skarpe kløer, som hurtigt kan ødelægge både vægge, møbler gardiner og meget andet i dit hjem. Når du får en kat ind i boligen, kan det derfor være en rigtigt god ide at fravælge dyrere møbler i boligen, og investere i et kradsetræ.

Ekstra rengøring

Har du prøvet at komme i et hjem, hvor kattebakken ikke bliver tømt hver dag, væggene er kradset op, og det lugter, ved du med sikkerhed, at katte kræver rengøring. Når du anskaffer dig en kat, skal du derfor være klar over, at nogle katte kræver en smule ekstra rengøring – især hvis du har indendørskatte, som ikke kommer i naturen hver dag. En af måderne hvorpå du kan foretage ekstra rengøring, er eksempelvis at desinficere kattebakken med rodalon. Rodalon er et desinfektionsmiddel, som dræber alle bakterier, og dermed fjerner dårlig luft fra eksempelvis kattebakker. Rodalon er generelt et godt rengøringsmiddel at have i boligen, uanset om man har katte eller ej.

Kattehår og fældning

Der er absolut ingen tvivl om, at katte fælder meget og hele tiden. Den eneste katterace, der ikke fælder, er den hårløse Sphynx race. De fleste katte fælder mest i foråret og efteråret. Har du en indekat, kan din kat dog have en tendens til at fælde en smule mere, da de bliver påvirket af indeklimaet. Hvis du ønsker at mindske fældning i boligen, kan du have et tæppe på sofaen, hvor katten kan ligge. Derudover kan du forsøge dig med diverse forskellige møbler, der ikke opfanger kattehår – dette kunne eksempelvis være lædermøbler.

Rul til toppen