Hvordan monteres sænkningsfjedre?

Har du længe haft et stort ønske om at pimpe bilen med et sæt sænkningsfjedre? Eller kræver din fremtidige bil, at den skal sænkes, så du kan træde ind i den uden besvær? Så lad os tage dig i hånden, når du skal udvælge, montere og tilslutte sænkningsmekanismen. Vi sørger for, at du har de bedste forudsætninger for at komme i mål med projektet.

Udvælg det rigtige sænkningssæt

Du bør starte med at finde frem til, hvilken type sænkningssæt, som din bil har behov for. Det er som udgangspunkt ikke et universelt valg til alle biltyper. Derfor bør det komplette kit lyde på den optimale mængde af millimeter for dig og din bil. Det kan være meget forskelligt, hvad du ender med at foretrække. Det kan være alt lige fra 30 til 60 mm.

Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker en sænkningsrate på højere end 40 mm, så skal sænkningssættet monteres på sportsstøddæmpere. Det skyldes, at standardstøddæmpere ikke kan tåle de ekstra millimeter i bunden, men læs mere om sænkningsfjedre her.

Hjælp til montering af sænkningsfjedre

Når du skal i gang med installeringen af sænkningsfjedren, så skal du lægge ud med at fjerne bilhjulet. Dernæst Skal der rengøres nænsomt og forsigtigt i undervognsområdet. Du kan anvende stålbørster og smører blandt andet. Du kan ved at finde klips og skrue-punkterne på ABS-sensorens ledningen  afmontere dem fra fjederbenet. Efter dette bør du være opmærksom på, at trækakslen ikke ryger af, da det vil resultere i et olieudslip.

Du åbner herefter motorhjelmens, så du kan lokalisere tårnene. Du afmonterer dækslet, hvor du støder på en møtrik. Den skal du løsne, så fjederbenet bliver det. Du får i det opfølgende behov for en fjederklemmer, der kan gøre afmonteringensprocessen nemmere og langt mere smertefri. Dette udføres, så du kan komme indtil støddæmperen, der kan trækkes ud efter fjederen er klemt sammen. Du kan med stor fordel tjekke for fugtighed, da det kan være et tegn på defekt. Herefter begynder monteringen af sænkningsfjederen.

Når du går i gang, så bliver selve sænkningsfjerderen klemt sammen i fjederklemmeren. Når hele sænkningsfjederen og alt er tilbage monteret, som du før fjernede, så skrues møtrikken på støddæmperens gevind. Når fjederklemmen er aftaget sammen med fjederbenet, så skal det monteres tilbage på pladsen i bilen.

Igennem hele ovenstående proces er det vigtigt, at der bliver praktiseret smørelse og rengøring, så du ikke ødelægger bil- eller reservedele. Ovenstående montering tilhører forvognen, hvorimod bagvognen skal håndteres med lidt mindre krævende retningslinjer.

Rul til toppen