Hyg i hjemmet til vinter

Når det kolde måneder kommer, er vi meget mere inde. Og med måske kommende restriktioner bliver det måske endnu mere. Lad os håber det ikke bliver sådan. Men brug tiden nu på at få skabt noget hygge så de lange, mørke og kolde måneder bliver en god periode. Og måske få lavet nogle gode vaner.

 

Det er nu du skal hanke op i dig og få nogle gode vaner, som forhåbentligt kan holde en god del af vinteren. Uanset om det er at bage boller hver lørdag morgen, gå en lang tur jævnligt eller bruge mindre tid ved tv’et, så er det nu du kan gøre en forskel. Vi ved alle at det tager tid at gøre ting til vane, men det er lettere at holde fast, hvis det er blevet en vane, inden det er mørkt både til og fra arbejde.

 

Hjemmet skal have samme energi nu. Rydde op, rykke rundt og prøv noget anderledes. Lige nu har man overskuddet efter en god sommer, så det er nu det skal gøres. Pift børneværelset op med fede ting fra Konges Sløjd eller sæt LED-lys op på teenageværelset. Der er masser af muligheder for at skabe den forandring som skal til, for at give et friskt pust i hverdagen.

 

Sæt farve på – masser af farve

Jeg er helt vild med de farvede stearinlys som er begyndt at komme frem. Det er så dejligt forfriskende i forhold til de hvide og røde lys som man kan købe i brugsen. Der er rigeligt af hvidt og sort i de fleste hjem i forvejen og om vinteren er det ligesom at hver farve giver energi.

 

Vi vil jo gerne have stearinlys for hyggen, så hvorfor ikke også lade det give energi, når det ikke er tændt. Det kan selvfølgelig også gøres med en fjollet adventskrans, som giver et smil på læben, i stedet for den klassiske, som vi har haft hvert år siden vi var børn.

 

Skab mindeværdige øjeblikke

Vi har alle nogle gode minder fra julen i barndommen. Det kan være den gang vi bagte pebbernødder en søndag morgen, i uldstrømper og underhakkere, eller da vi så julefilm en hel lørdag med dyner på sofaen. De små ting som faktisk lagrer sig og gør en forskel. Jeg vil tro at jeg husker flere af disse øjeblikke med nærvær, end jeg husker charterrejser. Det er i hvert fald noget jeg minder mig selv om, fra tid til anden, at det mere er mængden af nærvær, end det er prisen på oplevelsen.

Rul til toppen