Sådan kan du komme tættere på din arkitekttegnede boligdrøm

Mange danskere går i dag rundt med en boligdrøm, om at have deres eget sted. Der kan her være mange forskellige drømme og bud på, hvad et ’eget sted’ kan være.

 

Et væld af sider til samme sag

For nogle er det en bolig i form af en lejlighed, hvor det for andre kan være tale om egen ejendom. Herunder kan der også være forskellige drømme i forhold til hvilken type. Nogle personer ønsker for eksempel at bo i noget ældre, da kan have mere karakter eller charme, hvorimod andre foretrækker at bo i noget nybygget.

Hertil er der nogle som foretrækker at bo i arkitekttegnede huse fremfor almindelige typehus. Der kan være mange årsager til, hvorfor nogle netop ønsker at bo i arkitekttegnede huse. I modsætning til almindelige typehuse, kan et arkitekttegnet hus skrige af individualisme og kreativitet, som du ikke ser på samme måde med et almindeligt hus.

Dette skyldes, at et arkitekttegnet hus ikke blevet bygget endnu, med andre ord, din udgave af huset, er ikke nødvendigvis blevet opfør før. Derfor kan et arkitekttegnet hus ses om noget helt nyt.

 

En fjern og usandsynlig fremtid for mange

Men til trods for at arkitekttegnede huse har steget i popularitet, er der mange der associerer dem med tårnhøje prisskilte. Er du en af dem, som ønsker sit eget arkitekttegnet hjem, behøver du ikke at kaste håndklædet i ringen endnu. Der findes heldigvis flere ting, som du kan gøre for at komme tættere på at realisere din boligdrøm.

Ligesom med alt andet boligbyggeri er der store udgifter forbundet opførslen af arkitekttegnede huse. Men selvom at et hus er arkitekttegnet, er det ikke ensbetydende med at det er en uopnåelig ting for os dødelige. Du bør selvfølgelig have en stor nok opsparing til, at det vil kunne lad sig gøre at få bygget et arkitekttegnet hus, eller nok til at få et lån til dette.

Derudover kan du gøre brug af følgende metoder til at give dig selv en bedre økonomisk situation:

  • Byg mindre og kun nødvendigt
  • Forhold dig praktisk
  • Overvej materialeforbruget nøje
  • Få en eller flere udlejere
  • Være opmærksom på antallet af etager

Være kritisk og realistisk

Som med alt byggeri, jo mere du skal have bygget, jo større et forbrug vil du skulle bruge. Dette omfatter antallet af værelser og tager, samt hvor mange m^2 du skal have opført. Ligeledes spiller materialevalget også en betydelig rolle. Eksempelvis er træ billigere at få bygget med, end beton er, da det går igennem en længere og mere kompleks proces for at blive fremstillet.

Du kan også nedbringe dine omkostninger ved at udleje værelser og rum, som du ikke selv skal bruge. Dog er det ikke alle, som ønsker dette, hvorfor du bør gøre det op med dig selv, om det er noget for dig.

 

 

 

 

 

Rul til toppen