Sådan skaber du en ergonomisk arbejdsplads

Du har sikkert hørt ordet ergonomi før, men ved du egentlig hvad det betyder? Og hvorfor det er så vigtigt for din arbejdsplads? Så kan læse mere herunder.

 

Fra et kontorindretningsperspektiv, så handler ergonomi om at tilpasse og indrette kontoret til den enkeltes behov på arbejdspladsen. Basalt set er formålet med en ergonomisk arbejdsplads at forebygge og undgå skader i kroppen hos brugeren. Derfor er det faktisk vigtigt hvordan arbejdspladsen er indretter og spiller en stor rolle i sundheden hos den enkelte bruger af arbejdspladsen.

 

Ergonomi er efterhånden blevet en vigtig del af vores arbejdsliv. Det skyldes flere og flere af os arbejder foran computeren, og bruger længere tid foran computeren, især deles når vi arbejder hjemme og tager virtuelle møder. De fleste af hos sidder foran computeren i op til 8 timer om dagen. Vi skal huske på at vores kroppe ikke er designet til at stille, derfor er det vigtigt at aktivere den. Hvis vi ikke aktivere den, så kan den føre til sætningsskader i kroppen. Her er kropsdele som ryggen, skulderne og nakken særligt udsat. Udover sætningsskader fører det også til ubehag og et dårligt humør, hvilket i sidste ende påvirker dine kolleager og familie.

 

En ergonomisk arbejdsplads har til formål at forhindre alt det ovenstående, og skal hjælpe til at øge produktivitet, velvære og produktivitet. Yderligere så hjælper det til et positivt arbejdsmiljø, og et positivt arbejdsmiljø bidrager til innovation og et sundt miljø mellem kollegaerne.

 

Så hvad er forskellen på en ergonomisk arbejdsplads versus en almindelig arbejdsplads? Ergonomiske arbejdspladser er designet til medarbejderen og dennes behov. Ergonomisk arbejdspladser vinder frem grundet deres dynamiske og funktionelle fordele.

 

Ergonomiske kontormøbler

At skabe en ergonomisk arbejdsplads kommer ned til de kontormøbler du har indrettet kontoret med. Ergonomiske kontormøbler vil som udgangspunkt være justerbare kontormøbler, som har til formål at kunne indstilles efter brugernes krop. Her vil hæve sænkebord typisk kunne hjælpe en stor del, disse kan hæves og sænkes efter brugens behov, ideelt set bruges til at stå op i løbet af arbejdsdagen. Det næste skridt er typisk en god ergonomisk kontorstol. I ergonomisk kontorstol skal det forstås sådan at stolen skal kunne indstilles på forskellige måder, således brugeren sidder optimalt. Dette vil typisk være indstillinger som højdejustering, sædevip og lændestøtte. Yderligere er det vigtigt at du har et tilpas stort skrivebord, således at computerskærmen står i tilpas afstand fra brugeren af arbejdspladsen.

 

Til sidst er det vigtigt at nævne at indstillingen af møblerne er særligt vigtigt, for mange køber dyre kontormøbler, men glemmer at indstille dem korrekt. Særligt hvis det er en arbejdsplads som har skiftende brugere. Husk også at skifte arbejdsstilling i løbet af dagen, ved at aktivere hæve sænkebordet og ændre siddestilling.

Rul til toppen