Spar penge på din elregning ved at følge disse enkle tips!

De fleste mennesker vil gerne vide, hvordan de kan spare på deres elforbrug – både af hensyn til miljøet og til deres økonomi.

Vi vil herunder gennemgå, hvordan du kan spare på elregningen.

1: Husk at slukke på kontakten

Sluk for alle unødvendige apparater og lyskilder – dette er den enkleste og mest effektive måde at spare energi på. Glem ikke at slukke for lyset, når du forlader et rum. Dette kan virkelig betale sig på lang sigt!

2: Spar på vasketøjet

Vask effektivt – brug kun den mængde vand, der er nødvendigt, og vaskemaskinen på laveste temperatur. Dette gælder også for opvasken. Du kan spare mange penge på elregningen ved at vaske på laveste temperatur.

3: Vælg den rigtige tørretumbler

Vælg en tørretumbler med energimærke A. De bedste tørretumblere kan tørre tøjet effektivt og på kort tid. Dette kan have en betydelig effekt på din elregning. Derfor skal du sørge for, at vælge en god tørretumbler.

4: Vær obs på standby-funktionen

Sluk for standby-funktionen på dine apparater. Dette er en vigtig tip til at spare energi. Standby-funktionen bruger nemlig unødigt meget energi, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Sluk altid for standby-funktionen, når du ikke er i brug af apparatet.

5: Investér i energieffektivitet

Køb energieffektive apparater – dette kan virkelig betale sig på lang sigt. De fleste moderne apparater er energieffektive, og dette gælder også for nyere vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Energiklasse A er den bedste energiklasse, så husk at kig efter dette mærke, når du køber nye apparater.

6: isolér dit hus ordentligt 

Dette er en god investering, som både kan sikre dig en bedre varmeøkonomi og en mere behagelig temperatur i hjemmet. Det anbefales at isolere loftet, væggene og gulvet, hvis du vil have et ordentligt isoleret hus.

7: Sluk for din el, når du forlader huset

Sluk for apparaterne, når du forlader huset – dette er en god idé, hvis du skal være væk fra huset i lang tid. På denne måde kan du undgå, at apparaterne står og forbruger energi, når du ikke er der. Sluk for lyset, computeren, tv’et og andre apparater, når du forlader huset.

8: Få en god el-aftale

Tjek vilkårene fra din el-udbyder og sørg for, at du har valgt det mest fordelagtige tilbud. Sammenlign elpriserne fra forskellige el-udbydere på Billigtstrøm.dk

9: Sørg for en grøn udbyder

Skift til en el-udbyder, der tilbyder grøn energi. Dette er godt for miljøet og kan samtidig være med til at sænke din elregning. Mange el-udbydere tilbyder i dag grøn energi, så det er blot om at finde den el-udbyder, der passer til dine behov.

10: Få solceller

Overvej solceller – Solceller er en god investering, som både kan være med til at spare penge og gøre en positiv indvirkning på miljøet. Solceller fungerer ved, at de omdanner sollys til strøm, som kan bruges til at drive husets elektriske apparater. 

På denne måde kan du spare mange penge på elregningen, og du vil samtidig være med til at reducere din CO2-udledning.

 

Følg disse enkle tips, og du kan være sikker på at spare mange penge på elregningen.

 

Rul til toppen